Три атлетичарке “Гласинца” иду на Балканијаду

0
316

Чланице Атлетског клуба “Гласинац” са Сокоца Младена Петрушић, Сара Лучић и Ања Чолаковић на недавном Првенству Србије у дворани потврдиле су норму за одлазак Балканско првенство.

Петрушићева је на Првенству Србије, које је одржано протеклог викенда у Београду, освојила прво мјесто у скоку увис, остваривши резултат од 177 центиметара.

Лучићева је у категорији старијих јуниорки освојила друго мјесто у скоку увис са прескочена 173 центиметара, док је Чолаковићева у троскоку остварила резултат од 11,20 метара, а у скоку удаљ 4,77 метара.

Тренер у Атлетском клубу “Гласинац” Неђо Ђуровић рекао је Срни да су ове три атлетичарке са овим резултатима потврдиле норму за одлазак на првенство Балкана и још једном показале да су међу најбољим у региону.

Петрушићева иде на Балканијаду за сениорке, која ће бити одржана 17. фебруара у Истанбулу, док Лучићева и Чолаковићева иду на Балканијаду за старије јуниорке која ће бити одржана 10. фебруара у Софији.

“Добра форма је дошла до изражаја у право вријеме. Од ове три атлетичарке очекују се медаље са првенства Балкана”, рекао је Ђуровић.

Он каже да је изузетно задовољан резултатима које су постигли и остали чланови Атлетског клуба “Гласинац”, наводећи да је старији пионир Михајло Бјелаковић постигао рекорде Републике Српске у троскоку са прескочених 12,07 метара, те у скоку удаљ 5,79 метара.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име