Три брза оброка која ће вам повратити енергију

0
264
Фото: Pixabay

Понекад се заиста чини да је физички неизводиво обавити све обавезе које имамо за само 24 сата. Иако себе стално убјеђујемо да је добра организација рјешење свих проблема, наше тијело нема снаге да испрати наш до танчина испланиран распоред, уколико не уносимо здраве намирнице, које обилују потребном енергијом, у наш организам.

Било да се будите уморни или вам је енергија у паду током дана, ово су намирнице, које ће вам енергију вратити након само неколико минута:

Сок од целера

Иако не звучи баш примамљиво, сок од целера богат је организму неопходним витаминима и минералима. Осим што ће вам вратити енергију , утиче и на побољшање вашег имунитета. Уз све то, ослобађа вас од токсина, па доводи и до губљења килаже. Пола литра овог сока, на празан желудац даје веома добре резултате за ваш организам.

Овсена каша

Осим што се лако и брзо спрема, овсена каша богата је високо нутритивним састојцима. Овсену кашу можете обогатити свјежим воћем, цхиа и ланеним сјеменом и тако направити веома квалитетан и здрав оброк. Можете својој каши додати и црну чоколаду, која је добра за побољшање концентрације, а и побољшава проток крви и смањује лош холестерол.  Овакве каше обезбиједиће вам потребну енергију, а уз то ће вас заситити и веома ефикасно убрзаће ваш метаболизам.

Кокице

Хрскаве и преукусне кокице, једна су од најбољих грицкалица јер су богате влакнима и брзо нас засите. Битно је да их спремате са мало уља и соли, како би биле што здравије спремљене. Оне су одличан избор за међуоброк, који не садржи много калорија, а обезбиједиће вам довољну количину енергије и учиниће да се осјећате сито.

Уз ове три инстант намирнице, ваша енергија ће увијек бити на завидном нивоу и сваки дан ћете моћи без проблема успјешно да доведете до краја.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име