Три најгоре врсте доручка

0
545

Доручак би требало да буде ваш најздравији оброк, те би требало да осмислите јело које ће вам пружити довољно хранљивих материја, витамина и минерала који ће окрепити ваше тијело и дати вам енергију. Управо због тога рјешили смо да вам откријемо три најгоре врсте доручка које би требало да избјегавате.

Воћни напици

Иако вас се може учинити да воћни смути и јогурт идеалан оброк за почетак дана истина је мало другачија. Баш попут сокова, куповни јогурти и смути напици углавном садрже огромну дозу шећера, као и адитива. Тачно је да ће вас освјежити и дати тренутно енергију, али ће вам је брзо и одузети.

Уместо јогурта и смутија савјетујемо да изаберете сирово воће које можете јести заједно са житарицама. Ово је одличан избор јела и за особе које су на дијететском режиму исхране јер ћете снабдјети свој организам биљним влакнима.

Пецива

Пециво је уобичајан избор за доручак. И колико год нам се чинило као једноставно рјешење које ће нас заситити на почетку дана, имајте у виду да није најздравије. Наиме, већина пекарских производа садрже огромну количину адитива, соли и шећера. Осим тога, она су веома сиромашна нутритивним вриједностима које су важне за нормално функционисање организма.

Ако волите пециво, онда је најбоље да га замијените оним које је направљено од цјеловитих житарица.

“Зидарски” доручак

Масна, тешка и калорична храна никако није на списку најздравијих доручака, те савјетујемо да што прије из исхране избаците јаја са сланином, бијели хљеб или саламе у сендвичу.

Зидарски доручак могу само себи да дозволе људи који раде тешке физичке послове, јер ће код других велике количине масти завршити у облику масног ткива. Осим тога, ваш организам неће добити потребне витамине и минерале.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име