Три правила за здраво срце

0
510

Чак 80 одсто узрока свих смртних случајева отпада на кардиоваскуларне болести, па је заиста важно радити на превенцији оваквих и сличних обољења.

Инфаркти, тахикардија или брадикардија само су нека од најчешћих обољења која погађају људско срце, а то је здравијом прехраном и уопштено здравијим начином живота итекако могуће избјећи.

Прочитајте три правила којих се требате придржавати како бисте своје срце учинили здравим:

Престаните пушити

Застрашујући је податак да особе које су дувански овисници умиру 13-14 година прије непушача.

Такође, пушење утростручује могућност јављања срчаних обољења и удвостручује ризик од срчаног удара за разлику од људи који не конзумирају цигарете.

Смањите тјелесну тежину

Иако је то понекад врло тешко учинити, покушајте из свакодневне употребе избацити што више нездравих масноћа и угљених хидрата. Ове двије намирнице стварају вишак сала на готово свим дијеловима тијела, што нарушава физички изглед особе, али још је горе то што дебљина може проузроковати болести срца и крвних жила.

Здрава прехрана

Пробајте јести што више воћа, поврћа и житарица, покушајте уносити што више здравих масноћа и протеина, а максимално избјегавајте рафиниране шећере, газирана пића и алкохол, као и храну богату холестеролом, али и со.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име