Трново добија фабрику воде вриједну два милиона КМ

2
1073

До првог маја Трново ће добити фабрику за производњу флаширане воде, потврдио је начелник ове општине, Драгомир Гаговић.

Компанија Рудинг из Источног Сарајева која је добила концесију на кориштење воде, у фабрику ће уложити близу два милиона КМ, а посао ће добити 20 радника. Изградња објекта је већ започела. Радови на тлу су завршени и у наредним данима требала би бити постављена конструкција хале. Након тога слиједи инсталација машина и опреме.

Фабрика ће у првој фази производити само флаширану воду. Највећи дио намијењен је за извоз, за почетак на тржишта арапских земаља, док ће се мањи дио наћи и на бх тржишту.

Испоруке на инострана тржишта већ су договорене.

 „Тренутно је у току регистрација фирме у Трнову и општина ће пружити сву потребну подршку да инвестиција буде реализована на вријеме и да фабрика у мају почне са радом како уговорене испоруке не би дошле у питање“, казао нам је Гаговић.

Он је додао и да ће ова инвестиција много значити за Општину Трново јер на овом подручју не постоји друга фабрика за производњу воде.

2 коментара

  1. Prije par dana Evropska unija je usvojila pravilnik o ne korištenju flaširane vode tj. korištenju “česmovače” umjesto nje. Drago mi je što vidim da idemo u korak sa Evropom. 🙂

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име