Туга: Болест, старост и биједа

1
393

Док се бројни функционери размећу мјесечним примањима и накнадама које прелазе и по неколико хиљада марака, старица Петра и њен тешко болесни супруг Неђо Јеринић из села Ђумезлија у општини Језеро живе само од 83 КМ социјалне помоћи. Заборављени од свих, чекају још једну зиму у каменој кући којој пријети урушавање.

По тешко приступачном терену новинарска екипа успјела је доћи до трошне куће Јеринића, која сваким даном пријети да се уруши. Покривена лимом и дрвећем, са шупљим зидовима из којих пробија студен, дом је болесне старице Петре и њеног супруга Неђе.

Једино примање с којим купе мало брашна и уља је 83 КМ социјалне помоћи. Данас је Петру посјетила заова из Шипова, која са сузама у очима говори о животној трагедији ових људи.

Старина Неђо недавно је запрежним колима спуштен у подручну амбуланту, одакле је отпремљен на операцију у Бањалуку. Сам не зна како је преживио пут, а здравствено стање сваким даном му је све лошије и више није у могућности да било шта ради.

Јеринићи тако још једну зиму дочекују у трошној кући, која, усљед великих падавина, може сваког тренутка да се сруши. Имају само једну жељу – да старачке дане дочекају у својој зиданој кући, какву су им обећавале многобројне власти, али је све остало на пустом обећању.

Телефон за помоћ: +387 65 / 346-783 (Остоја Јоветић)

1 коментар

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име