У цркви у Мокром урађено подно гријање

0
540

У Цркви Успења Пресвете Богородице у Мокром код Пала урађено је подно гријање, за шта су средства у укупном износу од 25.000 КМ издвојили Министарство за људска права и избјеглице БиХ и општина Пале, потврдио је начелник ове општине Бошко Југовић.
“Пројекат је са 15.000 КМ финансирало Министарство, а општинска управа помогла је обезбјеђивањем керамике и одређених репроматеријала како би се све то привело крају. Пројекат је реализован у потпуности”, навео је Југовић.

Он је рекао да је Црква у Мокром, чија је изградња почела 1928. а завршена 1933. године, заслужила увођење подног гријања, будући да је посјећује велики број вјерника.

Према његовим ријечима, општина ће кроз буџетски планирана средства у току ове године помоћи завршетак Саборног храма Светог архангела Гаврила на Палама, те отпочети одређене активности на изради документације за изградњу Храма на Јахорини.

“То су активности које се спроводе заједно са паљанском црквеном општином са којом имамо добру сарадњу”, навео је Југовић и истакао да Паљани заслужују да имају квалитетне вјерске објекте.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име