У Добровољачкој неће бити помена

0
514

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске (РС) Миленко Савановић потврдио је данас да страдање припадника Југославенске народне армије (ЈНА), у некадашњој сарајевској Добровољачкој улици, 3. маја 1992. године, ове године неће обиљежавати на мјесту страдања у Сарајеву.

Владин одбор за његовање традиције ослободилачких ратова одлучио је да се годишњица страдања војника ЈНА у Добровољачкој улици обиљежи 3. маја вјерским обредом и полагањем вијенаца у Источном Сарајаву, односно Миљевићима, гдје је предвиђено и обраћање званичника.

У бившој Добровољачкој улици у Сарајеву, протеклих година, са цвијећем и вијенцима, окупљали су се чланови породица страдалих и делегација из Републике Српске да би обиљежавали годишњицу страдања војника ЈНА.

Савановић је на прес-конференцији у Бањој Луци рекао да је разлог због којег ове године не иду у Сарајево то што „безбједносна ситуација није адекватна“, подсјетивши да су ранијих година тај скуп обезбјеђивале велике снаге полиције.

Да би, каже, избјегли такве ситуације и могуће провокације, донијели су ту привремену одлуку о обиљежавању само у Миљевићима.

“Кантоналне власти нису нам дозолиле да поставимо спомен-обиљежје с именима страдалих и по хришћанским обичајима не можемо адекватно вршити православни вјерски обред на том мјесту у Добровољачкој. Све док нам то не дозволе, нећемо ићи у Сарајево”, рекао је Савановић.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име