У државни затвор у Војковићима ће до краја године бити примљено 120 службеника

0
3415

Савјет министара БиХ усвојио је јуче информацију Министарства правде БиХ о начину превазилажења проблема у вези са техничким пријемом државног затвора у Источној Илиџи, који би требало да буде обављен током овог мјесеца, саопштено је из Савјета министара.

Мирко Шаровић, министар вањске трговине и економских односа БиХ, потврдио је за Катеру да је на сједници Савјета министара усвојена информација везано за питање техничког пријема државног затвора у Источној Илиџи.

„Постигнут је дефинитиван договор између субјеката који о томе одлучују, а најважније је да су се Министарство правде и општина Источна Илиџа усагласили, те да су одређени рокови и очекује се да се све везано за технички пријем заврши у наредних неколико седмица“, рекао је Шаровић.

Шаровић је додао да се тиме отвара простор за оно најважније, а то је да ова институција почне да функционише.

„Савјет министара ће на једној од сљедећих сједница изабрати руководство, јер за сада имамо привремену управу, односно имплементациону јединицу, која је водила рачуна о изградњи објекта. Оног тренутка када се заврши технички пријем они престају са радом, а Савјет министара треба да изабере руководство. Одмах иза тога треба да се распише конкурс за пријем 120 службеника, у овој години, за шта су финансијска средства у буџету Савјета министара  БиХ већ обезбијеђена“, додао је Шаровић.

Начелник општине Источна Илиџа, Маринко Божовић рекао је да очекује да технички пријем буде завршен у најскоријем року.

„На заједничком састанку руководства општине Источна Илиџа, представника Савјета министара и шефа делегације Европске уније у БиХ и специјалним представником ЕУ, Ларсом Гунером Вигемарком је усаглашено да се, одмах по уласку у технички пријем, именује вршилац дужности директора како би сви потребни процеси за пријем радника били на вријеме спремни“, изјавио је Божовић.

Градња објекта државног затвора је завршена 25. септембра прошле године, а Јединица за спровођење пројекта је 8. септембра 2017. године општини Источна Илиџа поднијела захтјев за издавање употребне дозволе и вршење техничког пријема.

Преговори и додатна вјештачења трајали су до 7. септембра, када је Управни одбор задужио директора Јединице за имплементацију пројекта да закључи уговор о вршењу техничког пријема са Унис Институтом по цијени од 283.385 КМ.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име