У Европи седам особа страдало од високих температуре

0
58
Фото: Shutterstock, Pivotal Weather/RAS Srbija

Најмање седам особа умрло је у Европи од посљедица високих температура, док су у Француској и Шпанији пожари уништили велике површине земљишта. Током викенда страдале су двије особе у Француској, двије у Шпанији и три у Италији, преноси Ројтерс.

У француском региону Гард забиљежене су температуре од 45,9 степени, а варнице су изазвале пожар који је спалио 550 хектара земљишта и уништио неколико кућа и аутомобила.

Један мушкарац (53) је преминуо док је учествовао у бициклистичкој трци у региону Арјеж, а полиција истражује тачан узрок смрти. Пошто су се и други такмичари жалили на мучнину, организатори су трку отказали.

Још један бициклиста преминуо је у региону Воклиз на југу државе, након што се онесвијестио због велике врућине. У Француској је иначе у 25 од 90 административних округа усвојена уредба о ограничењу коришћења воде, прије свега за пољопривреду што може да утиче на жетву.

– Врућина је погодила и винограде Ероа, примијећена је велика штета – рекао је један од виноградара.

Већина пожара која је избила у Шпанији стављена је под контролу, међутим ватрогасци се и даље боре са ватром у Толеду и Мадриду која је спалила више од 20 квадратних метара земље.

Њемачка метео служба упозорила је на екстремне врућине, а температуре су у неким покрајинама, попут Саксоније, достигле и 39 степени. Поједини такмичари атлетске трке која се одржавала у Франкфурту, колабирали су због врућине.

У Италији, папа Фрања је током јутрошње молитве рекао да се молио за оне који су највише погођени врућинама – болесне, старе, грађевинске раднике и оне који морају да раде напољу.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име