У Икетову част играло 18 екипа из Фоче и Источног Сарајева

0
330

На Шестом меморијалном турниру у баскету “Илија Ђуровић Ике”, који је у организацији Омладинског покрета Фоча одржан у фочанској Градској дворани, учествовало је 18 екипа из Фоче и Источног Сарајева, а прво мјесто освојила је екипа “Рафтинг центар Дрина-Тара”.

Предсједник Омладинског покрета Младен Мандић истакао је да овим турниром чувају сјећање на истакнутог фочанског спортисту, тренера и наставника физичке културе Илију Ђуровића Икета, човјека који је живио за спорт, а свој живот завршио управо на спортском терену.

“Ове године смо направили промјену у организационом смислу, укључивши у организацију и младе кошаркаше, јуниоре и кадете `Сутјеске`, који су одрадили буквално 90 одсто посла, а ми смо били само логистика и пратња. Наш циљ је да турнир живи годинама, тако да не може да зависи само од пар особа”, рекао је Мандић.

Он је додао да су чланови Организационог одбора турнира и ове године посјетили гроб покојног Икета и прислужили свијећу.

Члан екипе “Блек енд вајт”, кошаркаш из Источног Сарајева Никола Ашанин редовно учествује на турниру у Фочи.

“Одлична организација турнира, а и конкуренција. Много је квалитетних екипа, а оно што радује је и учешће доста младих играча”, рекао је Ашанин.

Посљедњег дана турнира одржана су и такмичења за гледаоце у којима је у шутирању тројки побиједио Марко Вуковић, а најбоља у извођењу слободних бацања била је Марија Фундуп.

И ове године, су чланови Омладинског покрета и млади кошаркаши “Сутјеске” офарбали кошарки терен Градског стадиона, али је због кише турнир одржан у дворани.

Овогодишњи, шести по реду меморијални турнир “Илија Ђуровић Ике”, трајао је од петка, 17. августа, до недјеље, 19. августа.

Илија Ђуровић Ике био је универзални спортиста – подједнако добро је играо фудбал, кошарку и одбојку, а на МОСИ је освајао медаље и у пливању.

Након успјешне играчке каријере у клубовима из Фоче бавио се тренерским послом, а генерације фочанских ђака памтиће га и као одличног педагога и наставника физичке културе.

Преминуо је 2004. године на игралишту Основне школе “Веселин Маслеша” у мјесту Брод на Дрини.

У његову част, у Фочи се, осим турнира у баскету, организују и турнири у малом фудбалу и одбојци на пијеску.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име