У Италији се запалио аутобус са ученицима из Српске (ФОТО/ВИДЕО)

0
2058

Аутобус са седамдесетак ђака трећег разреда Економске школе у Бањалуци запалио се у Лидо ди Језолу.

Дјеца су кренула на екскурзију у Италију, а на путу од хотела у ком су одсјели, догодио се удес. Мотор, који се, како сазнајемо, кретао неприлагођеном брзином, ударио је у аутомобил,  па  је потом подлетио под аутобус, тачно испод резервоара.

Аутобус је одмах плануо, а сви путници су на вријеме успјели да изађу, тако да нема повријеђених међу путницима из Републике Српске. Повријеђен је мотоциклиста који је, како јављају италијански медији, хеликоптером пребачен у болницу.

Како преносе италијански медији пет путника из аутобуса је у стању шока.

Због пламена који је великом брзином обухватио аутобус, све ствари и документа су изгорјела. Како сазнаје АТВ, италијански Црвени крст одмах је изашао на лице мјеста, и понудио помоћ и освјежење за путнике.

Они се сада налазе у једној од установа и чекају да полиција заврши извјештај. Како сазнајемо већ их је контактирао Генерални конзул БиХ у Италији јер ће морати да ријеше проблем са пасошима.

Из Економске школе поручују да ће дјеца највјероватније наставити екскурзију. Пошто су остали без докумената, одмах је обавијештена и амбасада БиХ у Риму, али и Генерални конзулат у Милану, који би требало да ријеше проблем са документима.

Обећали помоћ ученицима у Италији

Бањалучке градске власти пружиће сваку врсту потребне помоћи учесницима бањалучке Економске школе, који су јутрос доживјели саобраћајну несрећу у близини популарног италијанског љетовалишта Лидо ди Јесоло, саопштено је из Градске управе.

Према посљедњим информацијама, сви ученици се осјећају добро и, на срећу, нема повријеђених у јутрошњој, тешкој саобраћајној несрећи, у којој је у потпуности изговорио аутобос у којем су учесници превожени на екскурзију.

Начелник Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Драган Бањац, казао да је су власти Града Бање Луке у контакту са конзулатом БиХ у Милану и да је договорено да се ученицима издају привремене путне исправе, пошто им је пртљаг остао у запаљеном аутобусу.

“Према првим информацијама, несрећа се догодила тако што је јутрос, око 9.30 минута, на неких 20-так километара од Лидо ди Јесола, мотоциклиста подлетио под аутобус, након чега је аутобус у потпуности изгорио заједно са свим стварима. На срећу, нико није повријеђен и то је оно што је најважније. Након првих информација о несрећи, ступили смо у контакт са на МИП-ом БиХ и властима Лидо ди Јесола, које су понудиле на располагање сваку врсту помоћи како би пребродили ову ситуацију. Сад је приоритет да им се издају привремене путне исправе, што је већ договорено са конзултом БиХ у Милану, те да им се помогне у обезбјеђењу потребних ствари, с обзиром на то да је пртљаг изгорио заједно са аутобусом”,  казао је Бањац.

Он је додао да су градске власти у сталном контакту са наставницима, које учеснике прате на екскурзији, те да ће пострудити да им помогну да наставе путовање, без обзира на јутрошњу трауму.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име