У Крагујевцу промовисан нови модел „фијат 500Л“

0
580

У крагујевачкој фабрици свечано обиљежен почетак производње дугоочекиваног новог модела “фијата 500Л”.

Громким аплаузом су радници у крагујевачкој фабрици аутомобила поздравили почетак производње новог модела “фијат 500Л” који су, притиском на дугме, означили премијер Србије Александар Вучић и извршни директор “Фијат Крајслер ЕМЕА” Алфредо Алтавила.

Свечаност, јуче организована у Крагујевцу означила је и почетак новог производног циклуса после пет година откако је у обновљеној фабрици почела производња “фијата 500Л”.

“Изузетна ми је част што заједно са радницима, Владом Србије, прослављамо почетак производње новог модела у који смо уградили 40 одсто нових компонената. Он ће морати да настави успјешну тржишну утакмицу претходника који је најпродаваније возило у својој класи МПВ малих мултифункционалних возила од почетка производње до данас”, рекао је Алфредо Алтавила, захваљујући се радницима и Влади Србије за огромну помоћ.

Премијер Вучић није крио задовољство што нови модел силази са производних трака у фабрици у Крагујевцу.

“Ово је велики дан за раднике, за њихове породице, за све грађане Србије. Поносан сам на њих што праве овако лепо возило, сигуран сам међу најлепшима у својој класи. “Фијат” је веома значајан за Србију јер даје три одсто БДП и осам одсто извоза. Свих 2.400 запослених у “Фијату” су понос свих нас – рекао је Вучић. – Аутомобил, у којем сам имао част да провозам директорку ФЦА Србије Силвију Вернети по фабричком кругу, изузетан је. Позивам грађане Србије који имају дилему који ауто да купе, да предност дају нашем возилу.”

Премијер Вучић се осврнуо и на покушај Владе Србије да обезбиједи нова тржишта за пласман овог производа.

“Ми ћемо и политички покушати да обезбедимо да “фијат 500Л” доспе и на друга тршишта. Ту, пре свега, мислим на Русију и на читаву Азију. Не могу ништа да обећам, јер не зависи све од нас, али дајемо све од себе. Оптимиста сам, а Влада је ту да помогне на све начине да се овако леп аутомобил вози на што више друмова у свету. И да сви будемо поносни што се прави у Крагујевцу.”

Вучић је најавио и да ће Крагујевац ускоро добити још неко фабричко постројење.

“Када сам последњи пут био у Крагујевцу обећао сам синдикатима, јер је град велик за један “Фијат”, да ћу покушати да доведем још неку фабрику, и сада могу да потврдим да смо далеко одмакли у разговорима са две немачке и једном италијанском фабриком. Реч је о великој немачкој фабрици ауто-делова која ће запошљавати око 1.000 радника. Нећемо дозволити, као што то неки пишу, да Крагујевац буде долина глади, и сви радници и сви становници Крагујевца треба да знају да ће и они и њихова деца имати бољу будућност”, рекао је Вучић.

Продаја новог “фијата 500Л” почеће у јулу у Србији када ће бити познате и цијене.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име