У марту исплата годишњег борачког додатка

5
5173

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић изјавио је данас Срни да ће у марту бити исплаћен годишњи борачки додатак за 62.000 корисника, за шта ће бити издвојено 13 милиона КМ.

Законском обавезом је дефинисана исплата годишњег борачког додатка и сигурно је да ће бити исплаћен на вријеме“, рекао је Савановић.

Он је подсјетио да је у овој години повећана основица за исплату годишњег борачког додатка за 8,8 одсто.

У прошлој години основица је била 3,40 КМ уз број проведених мјесеци у зони борбених дејстава. У овој години ће она бити 3,70 КМ, што је повећање од 8,8 одсто”, навео је Савановић.

Према његовим ријечима, повећана је и основица за исплату мјесечног борачког додатка за 3,1 одсто.

Укупан број корисника годишњег и мјесечног борачког додатка је око 130.000, односно 68.000 корисника мјесечног и 62.000 годишњег борачког додатка”, рекао је Савановић.

Он је подсјетио да је ресорно министарство подржало и иницијативу ратних војних инвалида која се односни на набавку неопходних помагала.

5 коментара

  1. Godisnji boracki treba da je bar pola od onoga sto primaju na mjesecnom nivou za njih izdvajaju 840 km za godinu a za ostale 130 za borca prve kategorije gdje je tu pravda.

  2. Šta su sebi borci dozvolili.
    ja sam borac prve kategorije i prvo mene treba strijeljati pa onda ostale kada smo ko p…e samo ćutimo. a oni milione zgrće.
    borci probudite se

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име