У недјељу хуманитарна „Трка за живот“ на Јахорини

0
161

Представници Олимпијског центра “Јахорина” и “Отворене мреже” представили су данас у Сарајеву хуманитарну акцију “Трка за живот”, која ће бити одржана на Јахорини у недјељу, 24. фебруара.
Извршни директор Олимпијског центра “Јахорина” Ива Ивкић нагласила је да је циљ ове акције промоција истинских људских вриједности – љубави и хуманизма.

“Трка ће на стази Пољице бити одржана у двије категорије. Прилагођена је дјеци и одраслима, скијашима и бордерима. Сва прикупљена средства биће преусмјерена у хуманитарне свхрхе за лијечење тешко обољеле дјеце из програма `Отворене мреже`”, рекла је Ивкићева.

Према њеним ријечима, пријаве и уплате заинтересованих биће могуће од суботе, 23. фебруара, на платоу Пољице са минималном цијеном учешћа од 20 КМ.

“За све који не скијају или бордају, а желе да подрже акцију, припремљене су мајице и наруквице које ће се дан пред и на дан трке моћи да купе на неколико локација на Јахорини, и то по цијени од 20 КМ за мајице и пет КМ за наруквице. Уплата котизације биће могућа до 10.30 часова и недјељу, 24. фебруара, на платоу Пољице”, навела је Ивкићева.

Представник “Отворене мреже” Алмир Чехајић рекао је да четворо тешко обољеле дјеце у БиХ чека на хитне операције, тако да ова хуманитарна трка има посебан значај.

Он је прецизирао да се једно од њих, дјевојчица Мерјем Башић, већ налази у болници у Турској и да ће хитно бити оперисана.

“Ми смо то дијете, уз пратњу родитеља и представника `Отворене мреже`, буквално `на дуг` отпремили на хитну операцију како бисмо покушали да јој спасимо живот, јер се њено здравље усљед болести урођене цисте у жучним каналима веома погоршало. За операцију ове дјевојчице до сада смо обезбиједили 29.000, а потребно је 39.000 евра”, појаснио је Чехајић.

Он је истакао да су се за ову акцију, укључујући учешће у хуманитарној трци, већ пријавиле бројне јавне личности, дипломате и РТВ-станице у региону.

Према његовим ријечима, још троје болесне дјеце у БиХ чека на хитне операције, а до данас је сличним хуманитарним активностима у БиХ збринуто или спашено око 345 дјеце.

“Ово није скупљање новца, ово је коректив власти”, нагласио је Чехајић.

Амбасадор трке и актуелна мис БиХ Анђела Палексић захвалила је свима који су се одазвали апелу да подрже хуманитарну трку на Јахорини.

Хуманитарна трка на Јахорини почиње у 11.30 часова, а за прва три мјеста у обје категорије обезбијеђене су вриједне награде спонзора.

Након трке, биће организован афтер-парти на локалитету Пољице, током кога ће, такође, бити могуће финансијски подржати ову акцију.

Хуманитарну акцију могуће је подржати и уплатом средстава на жиро рачун “Отворене мреже” код Сбербанке БиХ – број текућег рачуна 1401010022091880, а девизног 5030120-220918 – ИБАН број: БА39 1401010022091880 SWIFT-SABRBA22.

Акцију је могуће подржати и путем “Пеј-пал” услуге: info@otvorenamreza.ba, али и позивима на јединствене бројеве “Отворене мреже” за сва три оператера 17030 и 17050, а цијена позива је двије КМ плус ПДВ.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име