У недјељу обиљежавање Дана 4. батаљона Војне полиције

0
756

Дан Четвртог батаљона Војне полиције Сарајевско-романијског корпуса Војске Републике Српске биће обиљежен у недјељу, 27. маја, у Источном Сарајеву у организацији Ветерана Војне полиције овог корпуса.

На обиљежавање Дана 4. батаљона војне полиције позвана су братска удружења припадника Војске и полиције Републике Српске, локалне заједнице, некадашњи припадници и породице погинулих бораца ове јединице.

“Ово је прилика да се преживјели припадници батаљона окупимо на једном мјесту и евоцирамо успомене, али и да угостимо породице својих погинулих сабораца и да им покажемо да нису заборављени”, рекао је данас секретар Ветерана војне полиције Сарајевско-романијског батаљона Драган Пјевић.

Он је подсјетио да је ова јединица формирана 25. маја 1992. године и да је настала од јединице војне полиције из касарне ЈНА “Виктор Бубањ” у Сарајеву.

Пјевић је навео да је у рату погинуло 13 припадника Четвртог батаљона, али да не заборављају ни осам припадника ЈНА из јединице од које је настао батаљон, а који су страдали у мају 1992. године у Добровољачкој улици у нападу муслиманских снага на колону ЈНА која се повлачила из Сарајева.

За 11:30 часова најављено је полагање вијенаца на споменик “Слава српском борцу”, преко пута општине Источно Ново Сарајево, а у 12:00 часова у Спомен-соби у Лукавици, поред Културног центра, биће служен помен за погинуле и умрле припаднике јединице.

Свечана академија биће одржана у 12:30 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име