У недјељу отварање одбојкашког кампа на Палама

0
450

На Палама ће у недјељу, 15. јула, у Основној школи “Србија” бити отворен одбојкашки камп који ће окупити 100 учесника из Републике Српске и Црне Горе.

Секретар кампа Александар Ласица рекао је да ће у кампу бити дјечаци и дјевојчице узраста од 14 до 16 година.

Према његовим ријечима, на Палама постоје идеални климатски услови за организацију одбојкашког кампа, јер су на надморској висини од 800 метара, а постоје и добри смјештајни услови и спортски објекти.

“Учесници ће боравити у новом објекту Студентског центра `Пале` у двокреветним и трокреветним собама. За рад кампа обезбијеђено је цјелодневно кориштење спортских објеката, без присуства других учецника, што пружа знатно квалитетнији садржај рада у односу на досадашње услове”, изјавио је Ласица Срни.

Он је додао да се отворени спортски терени, који су оспособљени и за одбојку на пијеску, налазе код дворане Основне школе “Србија”, на километар удаљености од објекта за смјештај.

Други отворени спортски терени налазе се на 300 метара удаљености, испред објекта “Коран”.

Ласица је навео да ће одбојкашки камп бити отворен у 19.00 часова, а да ће учесници током свог боравка присуствовати и предавањима о здравој исхрани и хигијени у спорту.

Он је нагласио да су све институције на Палама упознате о организацији кампа, од полиције, општине до Дома здравља, и пружају максималну подршку.

Према његовим ријечима, прошле године мушка репрезентација Србије боравила је на Палама, а крајем јула долази женска репрезентација, тако да се може рећи да су Пале мјесто спорта.

Камп организује Одбојкашки савез Републике Српске уз сагласност Министарства породице, омладине и спорта Српске, а трајаће до 22. јула.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име