У петак обиљежавање 26 година од оснивања Војске Републике Српске

0
559

Централна свечаност поводом обиљежавања 13 година Трећег пјешадијског пука Оружаних снага БиХ и 26 година од оснивања Војске Републике Српске биће одржана у петак, 11. маја, у касарни “Козара” у Бањалуци.

Планирано је да свечаности присуствују највиши представници политичког, јавног и културног живота, представници невладиних организација проистеклих из протеклог одбрамбено-отаџбинског рата, војнодипломатски представници акредитовани у БиХ, те бројне друге званице и гости, саопштено је из Министарства одбране БиХ.

Према протоколу, почетак централне свечаности планиран је у касарни “Козара” у 11.00 часова, а изјаве за медије у 11.50 часова.

Централној свечаности претходи низ других активности према плану обиљежавања, тако да ће данас у 11.00 часова бити организована манифестација “Дан отворених врата” у касарни “Козара”.

У четвртак, 10. маја, у 10.00 часова биће служен парастос погинулим борцима Војске Републике Српске и цивилним жртвама протеклог одбрамбено-отаџбинског рата у Храму Христа Спаситеља у Бањалуци, а у 11.00 часова планирано је полагање вијенаца на гробљу Свети Пантелија у Бањалуци.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име