У петак представа глумаца из Бањалуке “Мало благо”

0
112

Глумци градског позоришта “Јазавац” из Бањалуке ће у петак, 14. децембра, на Палама одиграти представу “Мало благо” – о тешком положају данашње запослене жене која покушава да помири каријеру, породицу и своје женско биће, рађену према тексту Елен Марфи, а у режији Слађане Килибарде.

Из Културног центра Пале саопштено је да у представи играју Наташа Иванчевић, Слађана Зрнић и Белинда Божичковић.

“Представа говори о заједничком животу три генерације жена од којих само најстарија има партнера којег заслужује, а остале двије суочене су са борбом за нормално функционисање породице, али без мушке половине. На врло истинит, духовит и потресан начин, свака од њих води нас у мрежу испреплетаних прича у којима се огледа тежак положај данашње запослене жене која покушава да помири каријеру, породицу и своје женско биће“, наведено је у саопштењу.

Представа “Мало благо” биће изведена у Културном центру са почетком у 19.00 часова, у организацији Удружења љубитеља умјетности Пале, а улаз је слободан.

Градско позориште “Јазавац” из Бањалуке основано је 2006. године као непрофитна организација умјетника, са циљем да постану позориште јасног и препознатљивог идентитета, прије свега кроз властиту продукцију и приказивачку дјелатност.

Мисија овог позоришта је укључивање позоришне умјетности у програме образовних институција, едукација дјеце, младих и одраслих особа, те побољшање њиховог међусобног разумијевања кроз позоришне представе и друге програме из области културе.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име