У плану ревизија занимања у средњем образовању у РС и плаћена ученичка пракса

0
182
Фото: Министарство просвјете и културе РС

Министар просвјете и културе РС Наталија Тривић разговарала је данас са предсједником Привредне коморе РС Борком Ђурићем и директором Коморе Драгицом Ристић о уписној политици у средње школе и процесу увођења дуалног образовања у образовни систем Републике Српске.

Тривићева је нагласила да је Привредна комора РС један од главних партнера Министарства у процесу усклађивања уписне политике са потребама тржишта рада, као и увођењу плаћене ученичке праксе.

Она је упознала саговорнике са намјером Министарства да ради ревизију занимања у средњем образовању ради њиховог усклађивања са потребама привреде, те да се планира професионална оријентација ученика у основним школама како би им се олакшао упис у средње школе.

Предсједник Привредне коморе РС Борко Ђурић указао је на потребу детаљне разраде свих питања у вези са ученичком праксом у предузећима, посебно када су у питању обавезе и улога компанија у овом процесу, те заштита ученика на раду.

Разговарано је и о спремности привредника да учествују у дуалном систему образовања, потребама за образовањем кадра, као и преквалификацији и доквалификацији постојећег кадра.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име