У понедјељак обиљежавање Дана страдања српског становништва у Трнову

0
449

Општинска организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Трново у понедјељак, 30. јула, обиљежиће Дан страдања српског становништва Трнова током протеклог рата.

Предсједник Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Трново Горан Тимотија рекао је да су у Трнову и околним селима током рата страдала 124 невина цивила од којих је најмлађа жртва у Ледићима било дијете од 18 мјесеци, а најстарија жртва имала 95 година.

“Нико за смрт цивила није одговарао, како за оне погинуле на Рогоју, тако и за цивиле погинуле у подручју Трнова и Ледића. Суди се Еди Годињаку, Медарису Шарићу и Мирку Бунозу и тек је завршен доказни поступак. Остаје да се види како ће тај процес бити завршен, а породице жртава се надају да ће имати неку сатисфакцију”, рекао је Тимотија.

Он је додао да очекује да ће обиљежавању Дана страдања српског становништва, осим начелника Трнова Драгомира Гаговића, присуствовати и начелници Калиновика Милева Комленовић, Источног Новог Сарајева Љубиша Ћосић, али и бројни други званичници.

Програмом је предвиђено да у 9.00 часова буде служен парастос у цркви Светог Ђорђа, након чега слиједи полагање вијенаца у спомен-капели, те у 11.00 часова полазак за Рогој, гдје ће код споменика бити служен парастос.

У току рата од 1992. до 1995. године у Трнову и околним селима страдала су 124 цивила, а у одбрани огњишта од агресора живот је положило 186 бораца.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име