У прошлој години 10 малољетника починило кривична дјела

0
174

На подручју Полицијске управе Источно Сарајево у прошлој години забиљежено је девет кривичних дјела малољетничке делинквенције која је починило 10 малољетника, рекла је данас портпарол ове управе Весна Стокановић.

Стокановићева је навела да је у вршењу малољетничке делинквенције највише преступника од 16 до 18 година.

“Шест кривичних дјела је из области општег криминалитета, два из злоупотребе дроге и једно из безбједности саобраћаја“, рекла је Стокановићева на конференцији за новинаре.

Она је истакла да у план превентивних мјера и активности на сузбијању малољетничке делинквенције у основним и средњим школама у Републици Српској које спроводи Министарство унутрашњих послова Српске спадају и едукативна предавања о безбједносним ризицима кориштења друштвених мрежа.

Стокановићева је указала да је циљ предавања, која су припадници Полицијске управе Источно Сарајево одржали данас ученицима основних и средњих школа на подручју ове управе, указати на опасности неправилног кориштења друштвених мрежа.

Предавања, у оквиру обиљежавања Међународног дана безбједног интернета, одржана су у основним школама “Свети Сава” у Источном Сарајеву, “Петар Петровић Нјегош” у Источној Илиџи, Соколац, “Свети Сава” у Рогатици и “Србија” на Палама, а биће настављена и током другог полугодишта.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име