У Рогатици вече хуманости за мушкарца којем су отказала оба бубрега

0
172
Фото: 058.ba/RAS Srbija

Вече хуманости за Синишу Драшковића из Рогатице који због посљедица хеморагијске грознице води животну битку и за трансплантацију бубрега му је потребно 56.000 евра, биће одржано вечерас у Бањи Врућици, саопштили су организатори ове вечери Младе социјалдемократе и Актив жена СНСД-а Теслић.

– Након отказивања оба бубрега, Драшковић три пута седмично одлази на хемодијализу у Фочу. Према мишљењу љекара, потребно је што прије извршити кадаверичну трансплантацију бубрега, док није нарушена виталност осталих органа. Нико од чланова Драшковићеве породице није компатибилан донор, па је једино рјешење трансплантација донираног бубрега у Италији у Падови – наведено је у саопштењу.

Организатори акције истичу да Синишина породица није у могућности да обезбиједи потребних 65.000 евра, стога им је потребна помоћ добрих људи.

– Драшковић је породичан човјек, друштвено одговоран грађанин и бивши борац Војске Републике Српске. У борбама за Републику Српску је рањен, а на ратишту је оболио и од хеморагијске грознице, познатије као мишија грозница која је проузроковала велике здравствене проблеме, те од августа прошле године због тога води животну битку – истакнуто је у саопштењу.

Вече хуманости “Наше мало некоме значи много – нови бубрег нада за бољи живот Синише Драшковића из Рогатице” биће одржано у конгресној дворани “Дунав” хотела “Kардиал” у 18 часова.

То вече ће драмским приказима, рецитацијама, вокалним, инструменталним изведбама и игром подржати Владан Суботић, Ђорђе Ђурачић, Раде Kостић и KУД “Наши обичаји” из Теслића.

За вријеме концерта на улазу у конгресну дворану “Дунав” биће постављена кутија у коју ће посјетиоци моћи да убаце добровољни прилог, а сав новац из кутије биће уплаћен на рачун Драшковића, истакнуто је у саопштењу.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име