У Сокоцу одржано Појединачно првенство БиХ за цицибане и пионире

0
670

У организацији Атлетског савеза БиХ, Атлетског савеза Републике Српске и Атлетског клуба „Гласинац“, минуле недјеље на  соколачком стадиону „Бара“ одржано је  Појединачно првенство БиХ  за  најмлађе  категорије – цицибане и пионире, које је окупило преко  150 такмичара из  БиХ.

У конкуренцији пионира прво мјесто  у трци на 80 метара  са препонама освојио је  Ријад Ђуланђић, члан АК „Сарајево“. Члан АК „Гласинац“ Гордан Боровчанин заузео је четврто мјесто. У соку увис, у конкуренцији цицибанки,  најбоља је била  Хана Џумхур, такмичарка АК „Зеница“, а у конкуренцији пионирки Сара Фетић (АК Сарајево).  У скоку удаљ, у конкуренцији  цицибана, прво мјесто заузео је Марц Субашић Лопез (АК „Сарајево“). Најбољи резултат  од соколачких атлетичара у овој  дисциплини имао је Лука Кезуновић, коме је припало шесто мјесто. У пионирској конкуренцији побиједио је Лука Ћурковић АК „Бротњо”.

Цицибан Бојан Долина из требињског „Леотара“  побиједио је у бацању кугле,  а у пионирској конкуренцији  његов клупски друг – Вељко Продан. У вортексу, у конкуренцији цицибанки, најуспјешнија је била чланица „Гласинца“  Теодора Гладанац, а у  конкуренцији  пионирки Амина  Силајџија из АК „Нови Град“ Сарајево. Пионирка Данијела  Ерић , такмичарка АК „Зворник“,  побиједила  је у  трци на 80 метара са препонама. У трци на 60 метара, у пионирској конкуренцији, прво мјесто заузео је Марц Субашић Лопез, такмичар АК „Сарајево“,  а у женској конкуренцији Ана Ћурковић из АК „Бртоњо“. Нису разочарале ни пионирке „Гласинца“: Андреа Поповић, Катарина Цвијетић, Анастасија Форцан, Милица Зекић и Катарина Поповић. У пионирској  конкуренцији најбољи су били Алдин Зороњић ( АК “Илијаш”) и Хана Ћатић, такмичарка АК “Сарајево”.

Кристијан Рољић  из АК “Бања Лука” био је  први у трци на  600 метара. У скоку увис, у  конкуренцији цицибана, најбољи је био Огњен Грујић из АК “Зворник”, а у конкуренцији поионира  Бакир Перван, члан АК “Зеница”. Чак 36 цицибанки такмичило се  у скоку удаљ, а најуспјешнија је била Ана Ћурковић, такмичарка АК “Бротњо”.  Сокочанка Андреа Поповић освојила је четврто, Кристина Реновица пето, а  Теодора Гладанац шесто мјесто. Солидне  резултате постигле  су Анастасија Форцан, Катарина Цвијетић, Катарина  Крунић, Катарина Мићић, Јована Томић, Катарина Поповић, Валентина Вукојичић и  Милица Зекић.

У конкуренцији пионирки, у  скоку удаљ прво мјесто припало је Андреи Видовић из АК “Бротњо”. Цицибанка  Катарина Филиповић из требињског “Леотара” заузела је прво мјесто у бацању кугле. Трећа је била  Сокочанка  Драгана Николић. У истој дисциплини, у конкуренцији пионирки,  најуспјешнија је била Амина  Силајџија, такмичарка АК “Нови Град”. У конкуренцији  цицибана, у вортексу је најбољи резултат постигао  члан АК “Сарајево” Недим Џанић, а у конкуренцији пионира – Сокочанин Бојан Марковић. Цицибанка Ама Мангић из Зенице  побиједила је  у трци на 600 метара.

У конкуренцији  цицибана, у трци на 200 метара,  прва мјеста припала су Стефану Марчетићу и Ники Попић из АК Бања Лука. У овој  дисциплине  били су  запажени и млади соколачки атлетичари. Лука Кезуновић ће заузео четврто, а Кристина Реновица пето мјесто.  Иван Обрадовић, такмичар “АК “Зрински”,  побиједио је  у конкуренцији пионира  у трци на 300 метара, а Асија Фрљак, члница АК “Сарајево” у конкуренцији пионирки. Пионир Анел Долић  из АК “Крајишник” Велика Кладуша, заузео је прво мјесто у трци на 1.000 метара, а пионирка  Анамарија Стојчиновић, чланица АК “Добој”,  у трци на  600 метара.

У трци штафета, у конкуренцији цицибана и цицибанки, најбоље су биле штафете АК “Бања Лука”. Штафета АК “Зрињски” Мостар освојила је прво мјесто у конкренцији пионира, а у конкуренцији пионирки штафета АК “Сарајево”.

Било је занимљиво  погледати и  трку сениора на  100 метара, који су наступили ван конкуренције. Побиједио је  Дамир Реџепагић из АК “Нови Град” са резултатом  10,98. Други је био Вук Продан из “Леотара”, а трећи Амар Караман из АК “Нови Град”.

Треба нагласити да је АК “Гласинац” још једном показао висок степен професионализма када је ријеч о техничкој помоћи у организацији великих  атлетских такмичења на соколачкој “Бари”. Наравно,  треба, прије свега,  захвалити тренерима Неђу Ђуровићу, Горану Цвијетићу, Милану Цуровићу и њиховим сарадницима.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име