У току припреме за Свјетско првенство у риболову на Жељезници

0
459

Спортско-риболовни Савез БиХ са сједиштем у Источном Сарајеву организатор је 16. Свјетског првенства у риболову које ће трајати од 23. до 27. маја.

Домаћин је Град Источно Сарајево и Спортско-риболовно друштво „Жељезница“.

Свјетско првенство ће почети 23. маја, свечаним отварањем у Административном центру Скупштине града. Проглашење побједника и свечано затварање ће се одржати 27. маја у Трнову.

Тамичење ће обухватати стазу дугу 5 километара, од Крупачких стијена до улаза у Пресјеницу.

„Ми очекујемо 250 до 300 гостију из цијелог свијета, а такмичиће се око 20 репрезентација. Обишли смо смјештајне капацитете у нашем граду, почели смо са резервацијама. Стаза је припремљена и очишћена, упркос великом водостају и лошем времену“, изјавио је предсједник Спортско-риболовног савеза Босне и Херцеговине, Ђорђе Клепић.

Мјесец дана прије званичног Свјетског првенства 14. и 15. априла, одржаће се Међународни Куп Жељезница 2018, на којем ће учествовати најмање 10 земаља, међу којима су и Молдавија, Румунија, Мађарска и Чешка.

„Ово је идеална прилика да се покажемо као добри организатори, нећемо ништа препустити случају. Комунална полиција из Трнова ће обилазити терен, а направљена је и комисија за безбиједност, у случају неких неприлика“, нагласио је Клепић.

Прије и послије такмичења Жељезница ће се порибити са 2 тоне рибе, тако да оно што остаје ријеци је сачуван рибљи фонд, како би риболовци могли и даље долазити на ријеку, што је одлична прилика да Жељезница постане препознатљива локација за свјетске риболовце.

У реализацији Свјетског првенства учествује Град Источно Сарајево и општине, а предсједник организационог одбора је Младен Иванић.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име