Убица са бијелом капуљачом испалио рафал у Милоша Остојића

0
3529
Фото: Приватна архива

Милош Остојић из Источног Сарајева убијен је у професионалној ликвидацији испред његовог ноћног клуба „Спарта“ у ноћи између уторка и сриједе.

Према сазнањима Српскаинфо, Остојића је испред клуба сачекала непозната особа која је на глави имала бијелу капуљачу. Чим је Милош изашао из свог џипа „БМW X5“, убица је на њега испалио више хитаца из аутоматске пушке, а три су га погодила. Задобио је повреде карлице и преминуо је на путу до болнице.

Извор близак истрази испричао је да, према садашњим информацијама, полиција сумња да је убица вјероватно раније пратио Остојића, али и да је знао његове планове.

– Инспектори сумњају да је убица био сакривен у близини клуба који је држао Остојић и чекао га док дође. Након убиства он је побјегао у непознатом правцу – каже саговорник Српскаинфо.

Додао је да је у мјесту Иванићи, који је удаљено око четири километра, пронађено запаљено возило с пушком, коју је вјероватно користио убица.

Камере

Према његовим ријечима, полиција је јуче током увиђаја изузела снимке безбједносних камера како би помоћу њих идентификовали убицу, као и његово кретање у ноћи убиства.

Осим тога, прикупљени су и други докази који би могли помоћи у истрази.

Још увијек се не зна ни мотив убиства.

Остојић није био познат полицији по кривичним дјелима и није био у сукобу са законом, тако да није ријеч о криминалном обрачуну.

Полиција је јуче блокирала шире подручје око мјеста убиства, а велики број полицајаца био је на терену и трагао за убицом.

Истрагу о убиству је у току дана преузела је Управа за организовани и тешки криминалитет МУП Републике Српске.

Грађани Источног Сарајева за покојног Остојића имају само ријечи хвале. Кажу да је био вриједан момак, помагао је породици, никада ништа ружно о њему нису чули.

Богата породица

Потиче из веома имућне породице, а велики број мјештана Источног Сарајева запослено је код њих. Такође, и кафић испред којег је убијен у власништву је његове породице, као и пекара “Златно зрно”, али и палачинкарница “Златно зрно” у Источном Сарајеву.

Дјевојка која је са Милошем и његовом породицом сарађивала претходних мјесеци испричала нам је да мисли како нико о њему не би могао рећи ружну ријеч.

– Био је пажљив према радницима, никада нам ниједна уплата није каснила. Једноставно, та породица нам је свима као друга фамилија – испричала је она уз молбу да не објављујемо њено име.

Додаје да ником није јасно ко би њему могао наудити, с обзиром да су се, осим што запошљавају и хране многе породице, увијек одазивали на све хуманитарне акције и несебично помагали.

У Министарству унутрашњих послова Републике Српске рекли су да Управа за организован и тешки криминалитет води истрагу под надзором Републичког јавног тужилаштва РС.

– Предузимају се све потребне оперативне радње на расвјетљавању свих околности и утврђивању идентитета особе која је убила Остојића у Карађорђевој улици у Источном Сарајеву у суботу око 23 сата – рекла је портпарол МУП РС Мирна Миљановић, наводећи иницијале.

Убиство Тигра

У сачекуши у Источном Сарајеву 31. маја прошле године на сличан начин убијен је Синиша Милићевић Тигар, а његове убице још нису пронађене.

Убица је тада сачекао Тигра испред зграде у којој је живио. Чим је Милићевић изашао из возила, убица је у њега испалио више хитаца и побјегао.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име