Убиство сарајевских полицајаца: Затражено продужење притвора за Трифковића

0
569

Кантонално тужилаштво Сарајево затражило је ново продужење притвора за још два мјесеца за Срећка Трифковића, који се сумњичи да се може довести у везу с убиством сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, потврдила је јутрос портпарол овог тужилаштва Азра Бавчић.

– Тужилаштво Кантона Сарајево тражи ново продужење притвора за Трифковића због опасности да би боравком на слободи могао да утиче на свједоке, прикрије доказе, понови кривично дјело или узнемири јавност – навела је Бавчићева.

Кантонално тужилаштво очекује и резултате вјештачења опреме која је послата у иностранство, као и саслушање нових свједока.

Трифковић је у притвору у Казнено-поправном заводу (КПЗ) Зеница већ три мјесеца. Ухапшен је крајем октобра прошле године и крајем седмице му истиче притвор.

Он за сада није осумњичен да је директни извршилац овог дјела, него да има одређена сазнања о томе.

Тужиоци и даље чекају да буде утврђено које су биле регистарске таблице на аутомобилу “сеат леон” који је у ноћи убиства био на лицу мјеста и из кога је пуцано на полицајце.

Осим Трифковића, у притвору се налази и Милош Обрадов, који се сумњичи за исто кривично дјело.

Полицајци Адис Шеховић и Давор Вујиновић настрадали су 26. октобра у сарајевском насељу Алипашино поље када су у њих пуцали осумњичени крадљивци аутомобила.

Шеховић је убијен на лицу мјеста, док је Вујиновић подлегао усљед тешких повреда главе на Клиничком центру Универзитета у Сарајеву.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име