Удружење „Загрљај“ ангажовало логопеда за рад са дјецом

0
917

Удружење дјеце и омладине са посебним потребама „Загрљај” из Источне Илиџе је, у новим просторијама за рад удружења, ангажовало дефектолога – логопеда, који је нашем граду био пријеко потребан, а који ће убудуће радити са дјецом.

Подсјећамо, овога љета је на подручју општине Источна Илиџа основано Удружење дјеце и омладине са посебним потребама „Загрљај”, које ће бити на располагању дјеци и омладини, али и њиховим родитељима. Циљ удружења је интеграција дјеце у друштво и упознавање родитеља са правима која имају.

Предраг Пушара, предсједник удружења рекао је да на подручју општине Источна Илиџа регистровано 25 родитеља дјеце са посебним потребама.

Пушара каже да је највећи проблем што Министарство културе и просвјете РС одбија да плаћа асистенте дјеци са посебним потребама у износу од 350 КМ мјесечно, али да је општинска управа препознала потребу родитеља и обезбиједила новац за помоћ овим категоријама.

– Ја сам као родитељ тражио помоћ од Министарства и одбијен сам, иако сам дијете погинулог борца и родитељ дјетета са посебним потребама – рекао је Пушара. Истиче да ће удружење „Загрљај“ окупљати дјецу и омладину са посебним потребама са подручја Источне Илиџе, али са дјеловањем у БиХ и шире.

– Удружење је основано с циљем упознавања родитеља са њиховим правима. Велики број родитеља није знао да има право на помоћ у ангажовању асистената, који би радили са њиховом дјецом, једноставно нису упознати са законима и прописима – каже Пушара.

Сви родитељи чија дјеца имају потребу за рад са логопедом информације могу добити у просторијама удружења или на број 065 666 390.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име