Укинута одлука о продужењу притвора Алену Кукићу

0
716
Фото Дејан Божић/РАС Србија

Окружни суд Бањалука укинуо је одлуку о продужењу притвора Алену Кукићу (36), осумњиченом за манипулисање доказима у случају убиства Давида Драгичевића, потврђено је за Српскаинфо.

У образложењу одлуке Окружни суд, између осталог, наводи да рјешење о одређивању притвора не садржи ни постојање основане сумње да је Кукић извршио кривично дјело које му се ставља на терет.

Предмет је враћен Основном суду у Бањалуци, но умјесто да одмах закаже рочиште Основни суд је ново одлучивање помјерио за 26. октобар.

Драган Ступар, Кукићев адвокат, објаснио је да је одлука о притвору укинута због битних повреда кривичног поступка.

– Уопште нам није достављен спис тужилаштва о продужењу притвора – објаснио је Ступар.

Додаје како је зачуђујуће и то да је Основни суд, умјесто да одмах закаже рочиште, све помјерио за петак.

Ален Кукић је тренутно без било каквих основа у притвору – додао је Ступар.

Подсјетимо, Основни суд у Бањалуци недавно је продужио притвор за још мјесец дана Алену Кукићу (36), осумњиченом за манипулисање доказима у случају убиства Давида Драгичевића.

Притвор осумњиченом продужен је због бојазни да ће утицати на свједоке, те сакрити или уништити доказе битне за кривични поступак.

– Рјешењем овог суда продужен је притвор према Алену Кукићу из Бањалуке, осумњиченом за извршење кривичног дјела “помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела”. Притвор по овом рјешењу може трајати до 18. новембра у 18.10 – наводило се у одговору Основног суда Бањалука.

Кукић је ухапшен прије месец дана, а бањалучко Окружно јавно тужилаштво терети осумњиченог да је манипулисао снимцима са објекта „МК“, а који се налази у Улици Велибора Јањетовића Јање.

У бањалучком тужилаштву су раније навели да Кукића сумњиче да је починио кривично дјело помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела.

Иако је кривично дјело за које се терети Кукић јасно прецизирано, из Окружног јавног тужилаштва Бањалука званично још нема информација, нити је затражено одређивање притвора за извршиоца кривичног дјела убиства Давида Драгичевића.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име