Унаприједити економску сарадњу Српске и Швајцарске

0
85
Фото: СРНА

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и швајцарски амбасадор у БиХ Андреа Раубер Саксер оцијенили су на данашњем састанку у Бањалуци да је сарадња Српске и Швајцарске добра и исказали подршку унапређењу економске сарадње и будућим заједничким пројектима у интересу грађана.

Вишковић је упознао швајцарског амбасадора о реформским мјерама које Влада Српске спроводи с циљем стварања бољег пословног амбијента и отварања нових радних мјеста, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Он је на састанку изразио очекивање да ће процес формирања власти на свим нивоима у БиХ бити завршен у што скоријем року, да би се приступило креирању мјера и активности, прије свега, у области економије и привреде.

На састанку је разговарано и о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, а саговорници су размијенили мишљење и о мигрантској кризи, с освртом на најаве да се очекује долазак већег броја миграната на ове просторе.

Вишковић је упознао амабасадора да је Влада Републике Српске недавно издвојила 50.000 КМ помоћи граду Бихаћу за превазилажење проблема које имају са присуством миграната.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име