Унаприједити сарадњу на туристичком плану

0
379

Предсједник Туристичке организације Источног Сарајева Игор Тошић разговарао је данас на Јахорини са чланом Градског вијећа Шапца Божидаром Катићем како да два града у наредном периоду додатно унаприједе сарадњу, првенствено на туристичком плану.

Тошић је изјавио Срни да је посебан акценат стављен на могућности заједничког аплицирања два града према европским фондовима кроз прекограничну сарадњу.

Катић је рекао да је Шабац један од градова у Србији који је, вјероватно, највише користио бенефите везане за предприступне фондове ЕУ.

“Разговарали смо о томе да у неко догледно вријеме потпишемо протокол о сарадњи и да Источно Сарајево и Шабац заједнички наступе да би унаприједили причу у вези са туризмом”, истакао је Катић.

Он је нагласио да Шабац нема Јахорину, али да има манифестациони туризам и да у том граду морају да смишљају друге начине како да привуку туристе.

“Вјерујем да баш због тога што се разликујемо можемо да нађемо заједничке чиниоце. О неким идејама смо већ разговарали, а неке ћемо тек да представимо”, истакао је Катић.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име