Уплатили екскурзију на коју нису отишли, шест година чекају да им се врати новац

0
545

Десетине бивших ученика которварошке Основне школе “Свети Сава” и њихови родитељи још чекају поврат новца који су прије шест година уплатили за екскурзију на коју никада нису отишли.

Школа је на основу шест правоснажних и извршних пресуда дужна дјеци и родитељима да исплати око 78.000 марака због пропале екскурзије, као и судске трошкове у износу од око 19.000 КМ.

Родитељима једног одјељења ове године исплаћено је 15.375 марака, док се на исплату у преосталих пет правоснажних пресуда још чека, пише данас “Глас Српске”.

У Министарству финансија Републике Српске, на чију адресу је наводно у мају прошле године послато једно од преосталих извршних рјешења, за поменути лист кажу да то рјешење није евидентирано у бази за судска рјешења.

“Преостала четири судска извршења су запримљена и евидентирана у бази. Сва рјешења унесена у систем биће измирена у складу са редослиједом и терминским планом плаћања”, наводе у Министарству финансија РС.

Тихомир Тепић, адвокат који је заступао родитеље, а чије дијете је такође једно од оштећених, каже да је немогуће да рјешење које је још прошле године достављено на извршење није реализовано, а камоли да није ни евидентирано у бази Министарства.

“Та агонија и данас траје. Родитељи у невјерици питају шта се дешава, до када ће чекати новац, посебно из разлога што је новац за једно одјељење исплаћен”, рекао је Тепић.

Родитељи стотињак основаца уплатили су 2012. године по 380 КМ за екскурзију у Будви, за коју је школа ангажовала једну туристичку агенцију из Бањалуке. Међутим, аранжмани нису уплаћени, иако је прикупљен новац од родитеља, па је екскурзија отказана вече прије планираног поласка. Родитељима новац није враћен због чега су тужили школу и агенцију.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име