Упозорење угоститељима: Преварант прикупља накнаду за ауторска права!

0
318

Асоцијација композитора музичких стваралаца упозорава да јавност на лажно представљање и прикупљање накнаде и име АМУС-а.

“Не склапајте било какаве уговоре, нити у готовини плаћајте ауторску музичку накнаду, наводно АМУС-у, особама које евентуално дођу у Ваш угоститељски објекат”, наводе у саопштењу.

Према сазнањима АМУС-а добијеним од угоститеља, Игор Кучиновић, против којег је поднесена кривична пријава Кантоналном тужилаштву, и даље врши наплаћивање ауторске музичке накнаде у готовини, лажно се представљајући и користећи фалсиковани печат и потпис генералне директорице Стручне службе АМУС-а.

“О новим доказима прикупљеним од угоститеља упознали смо надлежно тужилаштво, полицију и СИПА-у.Наглашавамо да је једини легалан начин плаћања ауторске музичке накнаде АМУС-у путем трансакцијског рачуна АМУС-а код комерцијалне банке, коју је корисник обавезан платити по испостављеној фактури са фискалним рачуном АМУС-а, а никако у готовини било коме”, стоји у саопштењу.

“Уколико Вам се обрати Игор Кучиновић или било ко други представљајући се испред АМУС-а, а да претходно нисте обавијештени из централе или подружнице АМУС-а о доласку, молимо Вас да одмах позовете најближу полицијску станицу и АМУС како би спријечили истакнуте радње овог појединца и даље наношење штете, како АМУС-у тако и корисницима. Истичемо да плаћањем ауторске музичке накнаде Игору Кучиновићу или било којем другом лицу које се лажно представља, није извршено измирење обавеза према АМУС-у у погледу ауторских музичких права, него сте и даље у обавези извршити исплату дуга”, упозорава се у саопштењу Асоцијације композитора музичких стваралаца.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име