Устајете мрзовољни и нерасположени: Ево шта треба да урадите поводом тога

0
380

Устајете мрзовољни и остајете такви читав дан, а не знате прави разлог таквог стања…

Узрок за мрзовољу највјероватније постоји, само треба открити грешке којих често нисмо ни свјесни, поручују стручњаци.

“Буђење у мраку, брзи одлазак под туш, а потом на посао, без контакта са свјетлошћу, несвјесно утиче на расположење већине људи. Особе које свјетлост осјете тек по подне лоше су воље и имају већи индекс тјелесне масе”, сматрају научници.

Излагање сунцу у пријеподневним сатима је незамијењиво. Само пола сата јутарњег свјетла довољно је за подешавање унутрашњег сата и регулисање нивоа енергије, апетита и метаболизма. Зато, приликом јутарњег буђења, прво подигните ролетне, отворите прозор и макар накратко уживајте у сунцу.

– Недовољна количина воде након буђења такође доводи до лошег расположења, збрканости у глави и осјећаја преморености током дана. Али зато довољно унесене воде ствара осјећај среће, енергичности, брзине, чврстине.

Да бисте били спремни за све дневне изазове, у првом сату након буђења попијте три чаше воде, поручују британски истраживачи.

– Прескакање доручка може да изазове набуситост и магловито понашање током дана. Мушкарци који доручкују прије одласка на посао су расположенији, ефектније и брже завршавају дневне обавезе, показала су истраживања.

Здрав доручак комбинован од протеина и угљених хидрата веома је важан за мозак, који на овај начин добија довољно енергије за нормално функционисање током дана.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име