Утисци

Марко Ђого

Марко Ђого од оца Риста (журналисте) и мајке Гордане (дипл. економисте) у Сарајеву започиње основно-школско образовање које усљед ратних околности завршава на Палама. Након тога уписује Гиманзију, општи смјер, на Палама. Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву уписује 2002. године гдје дипломира 2006. године као студент генерације са просјечном оцјеном 9,13. Исте године уписује пост-дипломске студије, смјер Пословне финансије и банкарство, на Економском факултету на Палама, гдје магистрира 2009. године са магистарским радом под насловом: „Утицај финансијске либерализације на привреде Земаља у транзицији са посебним освртом на БиХ“. У току пост-дипломских (магистарских) студија остварио је просјечну оцјену 9,70. У априлу 2013. године одбранио је докторску дисертацију под насловом: „Утицај режима девизног курса на платне билансе Босне и Херцеговине, Србије и Хрватске“, на Економском факултету у Источном Сарајеву, под менторством проф. др Радована Ковачевића, редовног професора Економског факултета у Београду.

Као изузетан студент био је стипендиста Европске комисије,  Фондације др Милан Јелић, Министарства науке и технологије Републике Српске, Министарства просвете и културе Републике Српске и Града Источно Сарајево.

Од 2007. Године запослен је на Економском факултету у И. Сарајеву.

Активан је научни радник са објављене три књиге и двадесте и пет научних радова у БиХ; Србији, Хрватској, Македонији и Турској.

Говори енглески језик.

Ожењен, отац троје дјеце.

Душан Шеховац

Мр сци. Душан Шеховац, сoциолог, живи на Илиџи, локални херој који размишља глобално, свој и ничији, а са свима повезан, покушава да споји академско, активистичко и људско промишљање, мисли хуманистички, активно ради на позитивним промјенама, заједно са другима, воли да буде дио мреже активиста, расуђује и својом душом. За себе каже да обожава да се не слаже ни са самим собом!

Данило Дангубић

Отац Данило Дангубић ће остати упамћен као свештеник који је за вријеме своје службе у Источном Сарајеву, гдје је обављао дужност парохијског свештеника и старјешине храма Светог Василија Острошког, себе у потпуности давао да нам освијетли аутентично Хришћантво. Он је свештеник који је у свакој служби незаобилазно проповиједао на необичан и приступачан начин. Умио је да саветује, али и да се посаветује у својој цркви, али и по "кошницама источносарајевске новоградње". Свештеник Данило је личност која тренутак претвара у “вјечнутак”.

По позиву владике Григорија у мају 2019. године отац Данило отишао је на службу у Епархију диселдорфску и њемачку.

Душко Бошковић

Рођен давне 1962. године у најкраћем мјесецу у години у сред Сарајева,  од оца Александра и мајке Анке. Цијели живот провео у родном граду што и  сада ради у границама својих могућности и отежаним условима. По занимању инжењер телекомуникација који се бави уочавањем очигледних ствари о којима воли да понешто и напише, што понеко понекад и објави.

Многи портали су му објавили текстове, а са неких је и скинут као колумниста, јер је преразбарушен, неуклопљив и нетипичан стваралац.

Три пута је награђиван од стране васионе, супругом и двојицом синова. Своје видео радове објављује и на Јутјуб каналу, свјестан чињенице да је слика, а поготово видео често говорљивији од текста.