Вајда: Новаков циљ је календарски слем и Федереров рекорд

0
75

Маријан Вајда, тренер српског тенисера Новака Ђоковића, причао је о односу са својим “штићеником” и очекивањима за наредну сезону.

Вајда се средином прошле године вратио у Ђоковићев тим послије пар година паузе и одмах је услиједио раст и успон тенисера који је тренутно на самом врху свјетске ранг листе.

Словачки тренер је најавио Новаков напад на сва четири Гренд слема ове године и, како му је Ђоковић рекао,

“Новак је већ рекао да жели да освоји сва четири Гренд слема у години. Причали смо и о Федереровом рекорду. Новак има 14, а Роџер 20 Слемова. Наравно, он мора да ради напорно и да остане здрав. То му је једина шанса да дође до календарског Гренд слема“, рекао је Вајда за “Sport.cz”.

Ђоковић је током прошле сезоне освојио Вимблдон, Синсинати, Шангај и УС опен, а то чак ни његов тренер није очекивао.

“Нисмо очекивали толике успјехе. Када сам се вратио у Новаков тим нашао сам га у стању у којем није могао да осваја велике мечеве. Знао сам да ће опет бити шампион, али нисам мислио да ће се то десити тако брзо. Новак ће у 2019. осећати већи притисак и морати да се доказује као фаворит“, додао је Вајда.

Словак истиче да је за успјех у спорту потребан добар људски однос између тенисера и осталих људи у његовом животу.

“Постоји добар однос између нас двојице. На тениским теренима смо 24 часа, не само у побједама него и у поразима и приватном животу. То је моја предност над другим тренерима, ми имамо дубоко повјерење. Новак каже да сам ја дио његове породице. Имамо сличан менталитет. Нисам још научио српски језик, говорим енглески, али знам неке ријечи српског”, казао је словачки тренер.

Новак и Маријан сљедећи поход имају на Аустралијан опену од 14. јануара, гдје Ђоковић брани осмину финала.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име