Вања Грбић одржао „Јавни тренинг одбојке”

0
908

Прослављени српски одбојкаш Владимир Грбић јуче је у Палама одржао „Јавни тренинг одбојке” гдје се са најмлађима, али и оним мало старијим присјетио основних елемената одбојкашке игре.

На позив заљубљеника у одбојкашку игру, тренера и управе Одбојкашког клуба „Јахорина” Грбић је у СПЦ „Пеки” промовисао одбојку и позицију спорта у формирању здраве личности.

Времена је било мало, али довољно да легенда српске и свјетске одбојке покаже ауторитет и дио знања које посједује, а које ће младима користити у даљем одбојкашком развоју.

Данас велики број људи користи спорт да би направио новац. Спорт не смије да изгуби своју исконску природу, а то је да може да помогне дјеци да одрастају здраво. Ја сам пирамиду окренуо наопачке. Користим спорт у функцији здравља дјеце”, изјавио је најбољи европски одбојкаш из 2000. године.

Овог љета почиње Грбићев одбојкашки камп, а представници локалне власти су изразили жељу да један од кампова буде одржан на Јахорини и Палама.

Моја жеља и јесте да шетам по региону. Да помогнем људима који су прави заљубљеници у одбојку”, изјавио је Владимир Грбић.

Начелник општине Пале, Бошко Југовић, није крио задовољство посјетом великог спортисте те је изразио наду да ће Балканско првенство у одбојци почети враћати спортски сјај Палама.

Посјета Вање Грбића је од великог значаја за нас, јер ћемо покушати преко њега да остваримо сарадњу са Одбојкашким савезом Србије и формирамо одбојкашке кампове и школе. Циљ нам је да анимирамо што више младе популације”, изјавио је начелник општине Пале Бошко Југовић.

Задовољство и част нису крили ни домаћини из Одбојкашког клуба “Јахорина”.

Владимир Грбић нам је изашао у сусрет, одазвао се нашем позиву да нам помогне у раду. Данас се дружио са дјецом и ми се надамо да ћемо имати прилику да сарађујемо и у будућности како би добили што више савјета за даљи развој одбојке”, изјавио је за медије тренер ОК “Јахорина” Данило Тадић.

Владимир Грбић је у протеклом периоду боравио у Требињу, Обудовцу, Брчком, а након Пала ће посјетити Сарајево, Градишку и Бањалуку.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име