Велико шампионско срце: Немања Мајдов новчану награду из Бакуа донирао за лијечење малене Лејне

0
2028
Фото: /sportdc.net

Репрезентативац Србије у џудоу, Немања Мајдов, цјелокупни новчани износ који је добио за освајање првог мјеста на Гренд слему у Бакуу донирао је за лијечење малене Лејне Смајић.

Лејни има 20 мјесеци тек, а прије годину дана јој је дијагностификована акутна лимфобластична леукемија и од тада се лијечи на педијатријској клиници у Сарајеву. Здравствено стање јој се нажалост погоршало, а родитељи су ступили у контакт са једном клиником у Тибингену (Њемачка), гдје би љекари могли спасити њен живот, а лијечење кошта 300.000 КМ.

– Ово је мој скромни допринос за лијечење мале Лејне. Нисам ни желио да оде у јавност да сам то урадио, међутим, прочуло се. Жеља ми је била да на неки начин помогнем и хвала Богу стигао сам до златне медаље и највеће новчане награде на турниру. Хтио сам тајно, јер уопште се не ради о мени, шта ће људи сада рећи, шампион, човјек, и остало.

 Желио сам да дам допринос да помогнемо нашој дјеци и зато ми је на једну страну и криво што се прочуло и што су људи пренијели, али на крају битно је да сви из срца помогнемо колико можемо. Када сам стигао у Баку на такмичење видио сам на Фејсбуку објаву да се скупља помоћ за лијечење кћеркице нашег великог пријатеља, бившег џудисте, Елвира. Одмах сам себи рекао да ћу награду освојену на такмичењу дати за лијечење, међутим,нисам то никоме рекао. Погледао сам награде и рекао себи, морам бити први, и та ме мисао водила кроз читаво такмичење. Знао сам да се борим и за један људски живот.

Тек када је све прошло, и када сам уз Божију помоћ дошао до свог првог злата на Гренд слему, рекао сам и оцу да је моја жеља да сву награду дам за помоћ лијечењу.Искрено се надам да ће се и остали људи добре воље укључити у ову акцију и да ће на крају све бити добро, те да ће Лејна оздравити, каже за наш портал Немања Мајдов.

Уколико сте у могућности и Ви да помогнете да Лејна оздрави уплате можете извршити на број
090 292-020 или уплате на рачун 1860001090186128 у сврху партије 1860001052460015  на име Елвир Смајић.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име