Вибер добија опцију која говор преводи у текст

0
233

Вибер постоји већ осам година, а у прве четири године генерисао је велики број корисника, да би га 2014. године за милијарду долара купио јапански гигант Ракутен. Данас има око милијарду регистрованих корисника, који константно очекују нове опције, те једноставнију комуникацију.

Гласовне поруке се обично користе зато што су брже и једноставније, будући да већина корисника брже говори него што куца. Тако и у оквиру Вибера расте број порука које су послате у аудио формату, а експерти претпостављају да је до тога дошло зато што се све већи број корисника навикава да задаје гласовне команде дигиталним асистентима, те се та навика преноси и на комуницирање са другим корисницима.

Тако је максимална дужина гласовне Вибер поруке продужена на 15 минута, те у њу може да стане читав монолог са великим бројем информација.

Иако су брже када је слање у питању, гласовне поруке су ипак незгодније од текстуалних, будући да их није могуће преслушати у свакој ситуацији, па је Вибер најавио опцију која ће у будућности гласовне поруке преводити у текст, а како би, на крају, сви били задовољни.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име