Вијеће народа РС за 28 делегата користи 10 аутомобила

0
149

За потребе Вијећа народа Републике Српске у протеклих 10 година извршена је набавка укупно 17 аутомобила, од чега је 7 у међувремену расходовано, а 10 је тренутно у власништву овог законодавног органа.

Предсједништво Вијећа народа има на располагању четири службена аутомобила.

Кабинет предсједавајуће Наде Тешановић има “ауди А6” набављен 2009. године чија је вриједност 97.000 КМ. И двојица потпредсједавајућих Вијећа народа из реда бошњачког и српског народа користе “пасате” који су набављени 2009. по цијени од око 53.000 КМ, а возило “рено лагуна” 2011. годиште вриједно 38.000 има потпредсједавајући из реда осталих народа.

Сва четири клуба делагата конститутивних народа и осталих имају на располагању службена возила, “цитроен” и “рено”, вриједна од 38.000 КМ и мање.

И у кабинету генералног секретара Вијећа народа РС користе се два возила, наведено је из тог законодавног органа у одговору на питање Клуба посланика ПДП у парламенту Српске.

Вијеће народа РС своју законодавну власт врши у циљу заштите виталних националних интереса конститутивних народа, али не учествује у поступку доношења закона, прописа и других аката с Народном скупштином РС, него врши контролу већ изгласаних закона, прописа и аката.

Броји 28 делегата и то по 8 из сваког конститутивног народа и 4 делегата из реда осталих.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име