Вишковић: Заједнички циљ – унаприједити положај радника

0
132

Мандатар за састав нове владе Републике Српске Радован Вишковић у разговору са представницима Савеза синдиката Српске истакао је да заједнички циљ остаје унапређење материјалног положаја радника у Републици Српској.

Он је подсјетио да је Влада у претходном периоду бројним мјерама показала социјалну осјетљивост, између осталог и повећањем најниже плате, те повећањем плата у реалном и јавном сектору.

Вишковић је изразио увјерење да ће Влада наставити да у свим важним питањима уважава ставове социјалних партнера, те да ће се активности спроводити уз консултације и отворен дијалог, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

На састанку, одржаном у Административном центру Владе Републике Српске, разговарано је о програмима и активностима које се реализују у оквиру Економско-социјалног савјета Српске, те о реализацији меморандума који је Савез синдиката потписао са Владом.

Представници Савеза синдиката изразили су очекивање да ће Влада Српске наставити да ради на проналажењу рјешења за сва отворена питанја на бази договора и сарадње.

Делегацију Савеза синдиката Републике Српске предводила је предсједник Савеза Ранка Мишић.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име