Вишковић:Нови Савјет министара да рјешава проблем миграната

0
87
Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас у Прњавору да што прије треба формирати нови Савјет министара како би надлежно министарство радило на рјешавању мигрантске кризе чија се кулминација очекује на прољеће.

Треба нам што прије Савјет министара и министарство које ће се бавити тим питањем, јер у два мјесеца ове године имамо готово шест пута већи прилив миграната него у истом периоду лани”, навео је Вишковић.

Он је рекао новинарима да је то озбиљно безбједносно питање за БиХ кандидовао синоћ када се састао у Сарајеву са премијером Федерације БиХ Фадилом Новалићем и бројним европским званичницима.

Вишковић је нагласио да рјешавање мигрантске кризе треба бити први приоритет институција БиХ, Савјета министара, Министарства безбједности и Граничне полиције БиХ.

Не видим разлог зашто не ојачати капацитете граничне службе, па и да се Оружане снаге БиХ укључе у заштиту границе. Ако је Европа затворила своје границе, онда је крајње вријеме да Српска и БиХ затворе своје да не би било неконтролисаног прилива миграната”, поручио је Вишковић.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име