Вјежбање у трудноћи пожељно

0
136

Вјежбање током трудноће може учинити чуда за ваше и бебино здравље. Ваше тијело ће се јако брзо мијењати и те промјене ћете и те како добро примјећивати. Треба да останете активни онолико колико вам тијело допушта.

Важно је посавјетовати се с доктором о свим претходним навикама вјежбања и прехрани. Тек тада ће вас моћи упутити на правилан програм вјежбања који ће одговарати вашем физичком и менталном стању.

Неке жене већ на самом почетку трудноће осјећају да немају једнаку издржљивост као прије. Врло вјероватно ћете осјетити потешкоће с дисањем током уобичајених кардио вјежби. Ослушкујте тијело јер оно пролази кроз велике промјене. Физичка кондиција може пасти за чак 50 посто, а за вас је важно да се не форсирате.

Немојте бити разочарани због слабијег интензитета тренинга. Запамтите да и мање физичке активности доносе предности за вас и бебу.

Хидратација тијела је нарочито важна током трудноће, стога немојте допустити да вас чести одласци у тоалет обесхрабре.

Можда ћете на почетку трудноће имати јутарње мучнине па тих дана нећете ни моћи вјежбати. Све потешкоће се ублажавају на крају првог тромјесечја. Осјећаћете се боље и навикнућете се на трудноћу. Енергија ће се вратити па ћете се без проблема посветити вјежбању.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име