Возачи опрез, почиње друго полугодиште школске 2017/2018 године

0
290

С обзиром да почиње друго полугодиште школске 2017/2018. године и да се очекује повећан број школараца на улицама, Полицијска управа Источно Сарајево апелује на возаче да буду опрезни, да смање брзину кретања својих возила поготово када се налазе у близини школских објеката, те поштују саобраћајна правила и прописе како не би дошло до нежељених посљедица.

Полицијске активности огледају се у појачаном раду и присуству полиције у урбаним зонама у близини школских објеката, те појачаној контроли саобраћаја са акцентом на брзину кретања возила. Такође, полицијски службеници ће са почетком наставе у школама, вршити појачане контроле техничке исправности аутобуса којима се врши превоз ученика, као и контролу и санкционисање возача који буду  непрописно  паркирали своја возила у зонама око школа, вртића и пјешачких стаза чиме би се могла  угрозити безбједност школске популације.

Са циљем побољшања безбједности дјеце у саобраћају као и осталих учесника, ПУ Источно Сарајево ће и у наредном периоду наставити са појачаним активностима полиције на терену, те са провођењем  бројних акција које доприносе заштити дјеце као најмлађе категорије учесника у саобраћају.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име