Возачи опрез, путеви мокри и клизави

0
106
Фото: Независне

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по мокрим и клизавим коловозима, а из Ауто-мото савеза (АМС) Републике Српске упозоравају на мјестимично засњежене путеве и могућу поледицу у вишим планинским предјелима и преко превоја.

На дионицама у усјецима и поред камених косина повећана је опасност од одрона земље и камења на коловоз, а на дионици магистралног пута Добро Поље-Брод на Дрини могуће је обрушавање сњежних лавина.

Због оштећења надвожњака код “НИС петрол” пумпе у Трну, саобраћај се на дионици магистралног пута Приједорска петља-Клашнице и преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају на том дијелу пута.

Због изградње наплатне станице “Чатрња” на ауто-путу Градишка-Бањалука измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

У току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу “9. јануар”, Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Возаче из АМС упозоравају да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош и постављена је привремена сигнализација.

Због радова на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, на дионици Крупа на Врбасу-Бочац од 7.00 до 17.00 часова саобраћај се обуставља на 10-так минута и пропушта наизмјенично једном траком.

Због санације клизишта успорено се саобраћа на дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке Стијене.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираних клизишта једном траком наизмјенично се саобраћа на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

Због радова на изградњи пјешачке стазе на регионалном путу Обудовац-Лончари на снази су измјене у одвијању саобраћаја.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача од поноћи до 7.00 и од 16.00 часова до поноћи на снази је забрана саобраћаја за теретна возила укупне масе веће од 3,5 тона и аутобусе класе “М3” а због радова на санацији клизишта.

Забрана се не односи на аутобусе превозника “Дринатранса” Зворник, који саобраћају на редовним линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

На регионалном путу Теслић два-граница Република Српска/Федерација БиХ Подјезера, у мјесту Жежеља, због оштећења носиве конструкције моста преко ријеке Жежеље забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази пет тона.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На подручју Федерације БиХ због кише и снијега који се топи повећана је опасност од одрона земље или камења на коловоз, посебно на путевима Јабланица-Мостар-Дољани, Столац-Неум и Турбе-Кнежево.

На регионалном путу Прозор-Мокроноге због сњежних наноса обустављен је саобраћај за све категорије возила.

Због радова на санацији тунела “Врандук два”, на магистралном путу Зеница-Немила возила саобраћају наизмјенично једном траком.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Због безбједносних разлога забрањен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња, док је, због радова у Хрватској, потпуно обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име