Вучић, Додик и Ердоган присуствоваће отварању радова на аутопуту Београд – Сарајево

0
175

Радови на изградњи аутопута Београд – Сарајево, односно на изградњи дионице кроз Србију, Сремска Рача – Кузмин планирани су за јун, изјавила је данас министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић.

„Изградња аутопута Београд – Сарајево важна је не само за Србију и Босну и Херцеговину него и за цијели регион. Наш стратешки циљ је повезивање с регионом, што уз економску и политичку стабилност и инфраструктурни развој значи и бољи живот наших грађана. Очекујем од свих вас пуну посвећеност да се неопходна документација припреми и радови на дионици Сремска Рача – Кузмин започну у јуну, у присуству три предсједника – Александра Вучића, Реџепа Тајипа Ердогана и Милорада Додика“ рекла је Михајловић.

У саопштењу из кабинета министарке наводи се да је комерцијални уговор за израду планова детаљне регулације, пројектирање и изградњу дионица аутопута Београд – Сарајево између Владе Србије, ”Путева Србије” и турске компаније “Ташјапи” потписан 19. децембра 2018. године – преносе агенције.

Подсјећа се да је дионица Сремска Рача – Кузимин дуга око 17 километара, а вриједност радова око 220 милиона евра, док је дионица Пожега – Котроман дуга око 60 километара, а вриједност радова је око 830 милиона евра.

Изградњом аутопута Београд – Сарајево Србија добија могућност да се повеже с европским Коридором 5, који повезује Мађарску, Хрватску и БиХ, а БиХ с коридорима 10 и 11 унутар Србије, односно с аутопутем Београд – Шид, као и саобраћајницом преко Пожеге, наводи се у саопштењу.

Састанку је присуствовао Зоран Дробњак, директор ”Путева Србије”, који су инвеститор пројекта, Милутин Игњатовић, директор Саобраћајног института ЦИП, као и пројектант и представник турске компаније “Ташјапи”, која ће изводити радове.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име