Вучић и Дитман: Најбољи односи Србије и Њемачке у историји

0
236

Предсједник Србије Александар Вучић и амбасадор Њемачке Аксел Дитман констатовали су данас да Србија и Њемачка имају најбоље односе у својој историји, које карактерише велико међусобно повјерење.

Предсједник Вучић је амбасадору Дитману, кога је примио у опроштајну посјету, захвалио на доброј сарадњи и на томе што је посвећеним радом и дипломатским искуством допринио унапријеђењу односа Србије и Њемачке.

Двојица саговорника су констатовали да Србија и Њемачка имају најбоље односе у својој историји, које карактерише велико међусобно поверење, што показују и бројне посете највиших званичника двију земаља, оставрене током дипломатског мандата амбасадора Дитмана.

Предсједник Вучић је истакао да је економска сарадња у снажном замаху и да вјерује да је повећање броја њемачких инвестиција одраз промијењене слике о Србији и њеног већег угледа у Њемачкој, саопштила је Служба за сарадњу са медијима предсједника Србије.

Он је захвалио њемачким компанијама што у Србији обезбјеђују радна мјеста за безмало 50.000 радника и изразио наду да ће њихово искуство допринијети још већем интересовању за улагање у нашој земљи.

Амбасадор Дитман је рекао да му је била част да представља Њемачку у Србији и захвалио на подршци коју су му током рада у Београду пружили предсједник Вучић и Влада.

Он је истакао да Њемачка снажно подржава европски пут Србије и политику регионалне стабилности, нагласивши потребу унапријеђења владавине права у оквиру реформи за чланство у Европској унији.

Вучић је посебно истакао значај Берлинског процеса, који је иницирала канцеларка Абгела Меркел, за мир и стабилност на Западном Балкану.

Вучић је нагласио опредјељење Србије, да због мирне будућности земље и цијелог региона, ради на постизању компромисног рјешења за Косово и Метохију, које би у исто вријеме заштитило наше државне и националне интересе.

Предсједник Србије је амбасадору Дитману пожелио много успјеха на новој, одговорној дужности у Министарству спољних послова Њемачке, наведено је у саопштењу.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име