Вучић: Име Република Српска остаје

0
133

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да Република Српске није измишљено име, већ дејтонска и уставна категорија и да је сигуран да ће остати.

Kоментаришући изјаву предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика за “Политику” да ће у случају оспоравања имена Републике Српске покренути иницијативу да се поред назива Република Српска стави цртица и допише – Западна Србија, Вучић је рекао да је то разумио као поруку да нико нема права да мијења име Српске.

Нисам прочитао интервју, али ја разумем да господин Додик жели да каже да нико не може и да нема право да мења име Републике Српске које је уставом загарантовано, за које се народ борио и које је дејтонска категорија”, рекао је Вучић новинарима у Минхену.

Он је истакао да Република Српска није неко измишљено име.

“То је дејтонска категорија и то је уставна категорија БиХ. Тако да сам сигуран да је Република Српска била и да ће Република Српска и остати“, поручио је Вучић.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће на евентуалну иницијативу о промјени имена Републике Српске бити одговорено иницијативом да поред назива Република Српска буде стављена цртица и дописано – западна Србија.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име