Вучић: Постоје струје које желе удаљавање од Србије

0
125

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да га је забринула реченица Давора Драгичевића “шта неко из Србије ради у Бањалуци”, јер се показује да постоји снажна струја и у српском народу која жели удаљавање од Србије.

“Нажалост, постоје такви људи, постоје такве струје и у Србији… Те струје нису тако слабе, али сам сигуран да је огроман број људи у Републици Српској за веома блиске односе са Србијом”, рекао је Вучић новинарима у Врању.

Вучић је нагласио да су такве струје једина ствар која га брине у односима Републике Српске и Србије, али да је увјерен да ће руководства Србије и Српске имати снаге да све то превазиђу и граде најбоље могуће односе, поштујући Дејтонски споразум и интегритет БиХ.

Коментаришући изјаву Драгичевића за сарајевске медије “шта Вучић има да тражи овдје и да ће у Србији добити шта треба”, Вучић је рекао да је тешко да буде личан и одговара људима који су изгубили дијете.

Вучић је рекао да је у изјави Драгичевића није проблематично оно што се односило на њега већ да забрињава реченица – “шта би неко из Србије овдје имао да ради”.

“Можете да ме волите или не, нема проблема, али мене је забринула реченица – шта неко из Србије овде /у Бањалуци/ имао да ради? Наравно да нико није чуо ни видео ни за ког полицајца из Србије тамо, а једино се тамо могао видети Вук Јеремић, али он није ни полиција, нити било ко од званичне Србије”, рекао је Вучић.

Он је поновио да није истина да је полиција Србије била у Бањалуци, али да се показало да постоји координисани приступ многих других служби и из БиХ, као и да постоји снажна струја и у српском народу која жели удаљавање од Србије.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име