Вучић: Протести неће бити забрањени због доласка Путина

0
223

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да протести у Београду неће бити забрањени због доласка руског предсједника Владимира Путина.

„Не, зашто да буде забрањен? Мислите због величине скупа? Што да буде забрањен“, одговорио је Вучић на једно од питања у интервјуу за портал Еспресо и додао: „Никад у Србији ништа није било забрањено. Слободно је да сви шетају. Слободно ће бити све“.

„Баш је то лијепо, једни да се скупе 16. јануара, други 17. јануара, (када долази Путин), нека цвјета демократија“, додао је Вучић, подсјећајући да је 16. јануара убијен лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић.

„Не знам само какве то везе има с тим политичарима пошто сам му једино ја био, не могу да кажем велики пријатељ, то би можда неко други требало да каже, али сам му био нека врста доброг познаника и помагао му у тешким тренуцима“, рекао је Вучић.

„Нико га готово није ни знао, нити му је икад у животу помогао. Али, шта да радите, ваљда је злоупотреба у Србији нешто што свако може да ради, то ваљда мисле“, рекао је Вучић, наводећи да нема проблема „с тим да слободно протестују, да кажу шта хоће и како год хоће“.

На костатацију да су поједине телевизије извјештавале на врло непрофесионалан начин о политици Ивановића, Вучић је узвратио питањем колико се о њему непрофесионално извјештвало.

„Да ли то значи да сте ме убили? Да ли ће сутра Ђилас бити крив ако се мени деси нешто јер је говорио све најгоре о мени? Или је Јеремић мене убио зато што је рекао да сам овакав или онакав? Шта то значи, људи?“, рекао је Вучић.

Он је рекао да је потребно разграничити те приче.

„Договорите се са собом да ли је неко неког убио или неко о неком мисли лоше или добро. То једно с другим нема никакве везе“, нагласио је Вучић и рекао да никад ни за кога није изговорио да је издајник српског народа.

Он је поновио да је његово да чује шта то грађани желе на протестним скуповима, али да му „не пада на памет да слуша шта је то што желе они који су опљачкали Србију, Ђилас, Јеремић, Обрадовић, Стефановић, Веселиновић један и други“.“Рекао сам да нећу да подлијежем политичким притисцима, за то што кажу и траже политичари може да се скупи колико хоћете људи, ја нећу да подлегнем притисцима, али сам спреман да, ако буде толико људи као што кажу, не чак ни толико, него и много мање, не милион, не петсто хиљада, не двјеста, не сто, ја сам спреман да распишем изборе“, рекао је Вучић за портал Еспресо.

Он је оцијенио да су „извјештавања неких телевизија исувише екстремна и острашћена на разним странама“.

„Погледајте само хрватску телевизију, па ја сам буквално умирао од смијеха. Кад саберете све гласове Ђиласа, Јеремића, Обрадовића, Стефановића, Веселиновића, Живковића и додате томе ХДЗ и СДП у Хрватској, не могу сви заједно да ме побједе“, рекао је Вучић.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име